15 Şubat 2017 Çarşamba

Dikkat Aşk Çıkabilir - Asude

Kitap Adı: Dikkat Aşk Çıkabilir 
Yazar Adı: Asude

Basım Tarihi: 2016
Sayfa Sayısı: 527
Yayımlayan: Ephesus




Onların hikâyesi nefretle alevlendi, aşkla mühürlendi!

Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler!
Uslanmaz bir asosyal olan İlkim’in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim insanı olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir iş adamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır.
 Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar. Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika’ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi?

 Peki ya sırlar açığa çıktığında, gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?

Kitap hakkında notlar 💬;


Öncelikle daha yazarımız Asude ile tanışmadıysanız.(ki çok yazık L) Hemen Pabucumun Ajanı serilerini alıp okumanızı tavsiye ederim. Zaten okuduktan sonra kendisine hayran kalacağınız için diğer kitaplarını da okumak için can atacaksınız JJ

Hikayemizin Kahramanları İlkim ve Martin. Martini daha önce Pabucumun Ajanı serisinde Tuna’nın Amerikalı iş ortağı olarak kısacık tanışmıştık. İlkim ise kendi halinde, gözlüklü J içine kapanık, asosyal, bilim kadını ve tek derdi Stanford Üniversitesinde yüksek lisansını yapmaktır.

Ve hayat ne tesadüftür ki, bu birbirine iki zıt insanın yolları bir gece kulübünde kesişir. Hem de ne kesişmek… İkili kötü bir başlangıç yaparak geceyi polis nezarethanesinde geçişmişlerdir. Ve Bummm J  ertesi gün gazetelerde İlkim ve Martinin boy boy resimleri ve haberleri çıkmıştır. Bu durum Martinin hiç hoşuna gitmez. Bir an önce İlkimden kurtulmak ister. Ama hayat tesadüfleri sever diye boşuna demedim. Martinin karşına İlkim yeniden çıkar hem de hiç olmaması gerek bir yerde.

Daha fazla detay vermeyeceğim. Olaylar bir şekilde gelişir Martin ve İlkim formalite evliliği yapmak zorunda kalır ve Amerika’ya giderler. Ama boşuna dememişler ateş ile barut yan yana kalamaz diye. İlkim Martin’e aşk olur, Martin de İlkim’e ama birbirlerine itiraf etmeleri biraz zaman alacak ve önlerine de bir sürü engel çıkacaktır…
Martin’in kız kardeşi Mary Turneri eski kocası Seth’i ve kızları Janet’i çok sevdim. Bence Mary ve Seth’in de aşklarını anlatan bir kitap yazmalı Asude. Çünkü ortada çok güzel bir aşk var. Boşanmış ve aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen hala birbirlerini sevmeleri ve unutamamalı, ama bunu birbirlerine itiraf edememeleri insanı kıvrandırıyor. Ah ahhh kaldı mı sahiden böyle aşklar?  JJ

İlkimin anne ve babası ayrıdır. Boşanmışlardır. Annesi tatlıyken babası acıdır. Resmen gece ve gündüz gibi birbirlerinden ayrı karakterlere sahiplerdir. Annesi Ayşen Hanım neşeli, güler yüzlü, cana yakın bir kadındır. Hele İlkim’e sürekli hitap ettiği kelimeler yok mu. Bayıldım. Bir anne bu kadar mı güzel hitap eder kızına, yavrusuna. Valla ben kıskandım J

Babası Haldun Bey’i hiç sevmedim. Sevmeme sebebimi söylemeyeceğim. Azıcık meraklanın kitabı alın, okuyun. Siz öğrenin J kendiniz karar verin.

Benim yorumlarım bunlar. Ben Asudenin kitaplarını gözüm kapalı alırım ve asla da pişman olmam. Bana güvenin. Siz de okuyun….



📕 Kitap puanım 5 / 5 👍